My Cart

Nincsenek termékek a kosárban.

Méhviasz kendő (kaktuszos)

3 490 Ft

Elfogyott

SKU: FCSA-KER-225 Categories: , Tags: , ,

Méhviasz kendő (kaktuszos)

A méhviasz kendő tulajdonképpen egy csomagoló-ételfrissentartó eszköz, a  műanyagmentesség jegyében készül nálunk. Jó alternatíva az alufólia és folpack helyett. Környezetbarát és komposztálható. Használata egyszerű: kezed melegétől formálhatóvá válik, ezért könnyen veszi  fel az edények, vagy ételek formáját. Hűtőbarát, ezért a belecsomagolt ételeket egyből tárolhatod a hűtőben.

A termék szettben kapható, egy kisebb (24×24 cm) és egy nagyobb (30x30cm) áll.

A méhviasz a természet ajándéka számunkra.

Az egyetlen gyertya, ami jelentősen tisztítja és javítja az otthon levegőjének minőségét.

  • a tiszta méhviasz mindenféle kémiai eljárástól és finomítástól mentes, 100%-ban természetes összetevőkből készül a méhek munkájának köszönhetően.⠀
  • egy természetes ionizátor, ami nyugtató hatással van az emberi testre. ⠀
  • mindezek mellet hypo-allergén, használata előnyős az asztmás, érzékeny, allergiás betegek számára.

Tisztítás

Langyos vízzel, szivaccsal

Alkalmazási terület

Meleg, naptól védett száraz helyen kell tárolni. Hiánypótló eszköz a konyhában.

Miért pont méhviasz?

A méhviasz kendőket néhány hónapja kezdtük el készíteni. Mivel ez a termék is több apró részre bontható, ezért abszolút beilleszthetőnek találtuk a kerámiatevékenység mellé. A méhek szorgos munkájának köszönhetően, minden viaszt amit felhasználunk, magyar méhészetből szerezzük be és 100%-ban természetes összetevőkből készül. A méhviasz tömböket először egyik munkatársunk apróbb darabokra töri, majd nagy lyukú reszelőn lereszeli. Hazai árusoktól szerezzük be a 100%-ban pamutból készült kendőket is. Ezeket a anyagokat lemérjük, megrajzoljuk, majd egy másik munkatársunk kivágja a kívánt darabokat.

A viasz forgácsokat ezeket a pamutkendőkön oszlatjuk el, majd két zsírpapír közé téve ráolvasztjuk az anyagokra. Kis pihentetés után már használható. Célunk, hogy termékeink alapanyagai magyar kisvállalkozásból származzanak, környezetbarát módon készüljenek előállításuk során minél kevesebb szemetet termeljünk. A fenntarthatóság jegyében készült méhviasz kendőink elhasználódás után komposztálhatóak, vagy akár a kerti bográcsozáshoz is jó gyújtósnak.

A méhek világnapján május 20-án a méhviasz és a méhecskék áldozatos munkájáról beszélgettünk. Nagyon kell rájuk vigyázzunk, hiszen olyan sok jót adnak nekünk. Műhelyünkben több, méhviasz alapú terméket készítünk, mint például a gyertyákat.

 

Érdekelnek a mindennapjaink? Tekints be hozzánk online: Fészek Fogyatékosok Nappali Ellátója

Tömeg 0.02 kg
Méretek 24 × 24 cm
Anyag

Szín

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Méhviasz kendő (kaktuszos)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük