A termékekről

Webshopunkban kerámia, illetve méhviasz termékekkel találkozhatsz, melyeket különféle eljárásokkal készítünk el. 

Kerámia

Kerámiatermékeink többféle eljárással készülnek:

ERD 1872

Szaggatással

hűtőmágnesek, mozaikok, karácsonyfadíszek készítése esetén alkalmazzuk. A kivágott formát csiszoljuk, retusáljuk, írókázással díszítjük, kiégetjük majd szükség esetén mázazzuk 

003 DSC 3556

Kivágással

nagyobb tárgyak esetében alkalmazzuk, sablonokat, nyomatos mintákat is használunk.

072 DSC 3907 scaled 1

Mozaiktechnikával

a műhelyünkben készült mozaikok felhasználásával nagyobb használati és dísztárgyakat hozunk létre.  A mozaikokat egyenként felragasztjuk falapra, majd fugázzuk.  

Papucsmécses (türkiz)

Öntéssel

speciális gipszformába öntve készülnek tárgyaink.  

Salátás tál (acélkék)

Korongozással

készült tárgyainkat fazekaskorongon, illetve bekorongoló gépen készítjük. 

Méhviasz

A méhviasszal néhány éve kezdtünk el foglalkozni, de gyorsan megkedveltük: számos jótékony hatása mellett szeretjük a természetességét, megmunkálhatóságát. 

Méhviaszból gyertyákat, valamint kendőket készítünk. Eleinte a karácsonyi időszakra készültek gyertyák, mára azonban több mintával dolgozunk, így például húsvétra is készülnek méhviasz termékek. Tovább fejlődve méhviasszal átitatott kendők gyártásába kezdtünk, melyek hiánypótló eszközök lehetnek a konyhában, az alufólia és folpack helyett – a környezettudatosság jegyében. 

méhviasz teamécses

A mécsesek készítéséhez a viasztömböket több, apró darabra kell törni, majd felolvasztjuk, formába öntjük. 

Tekert-gyertya-scaled-1.jpg

A méhviasz gyertyákat kész lapokból tekerjük fel, miután a lapokat méretre vágtuk, és belehelyeztük a kanócot. Ez aprólékos, türelmet és pontosságot igénylő munka.  

DSC_6036.jpg

A 100%-os pamut viaszkendők elkészítéséhez a viaszt le kell reszelni, egyenletesen rászórni a pamutvászon felületre, majd vasaló segítségével rámelegíteni az anyagra. 

Fontos számunkra a fenntarthatóság, minden termékünk természetes anyagokból készül – megvásárolhatjátok őket online műhelyünkhöz tartozó boltunkban, személyesen is!